Jump to content
CaddyInfo Cadillac Forum

Recommended Posts

I have a 1999 Seville, a cream puff with only 67K miles. Cruising down the Interstate @ 70 mph, she begins to rev a bit, no warning lights, nothing. I pull into gas station & stop for gas, she won't pull away from the pumps!! Let her cool a bit & finally she moved out of the way. Made a clunkiing grinding noise. Full of fluid, nice & red & no burnt smell. I called several tranny shops in the area & NOBODY would touch my 4T80E! 

Checked the on board puter & no codes. Got my scanner & no codes. Towed it home & removed tranny, tore it down, solenoisootds good, TC good, bottom pan & filter full of black molten soot! Metal filings on screens of other 2 filters. Continued tear down,, PLANETARY GEARS STRIPPED, no teeth!. 

Anybody ever heard of this on the 4T80E? First one I have ever seen & I have rebuilt about one a year since they came out!  

Link to comment
Share on other sites


I have never heard of this happening very odd.  Did it look like this?

 

Pre-1995 - DTC codes OBD1  >>

1996 and newer - DTC codes OBD2 >> https://www.obd-codes.com/trouble_codes/gm/obd_codes.htm

How to check for codes Caddyinfo How To Technical Archive >> http://www.caddyinfo.com/wordpress/cadillac-how-to-faq/

Cadillac History & Specifications Year by Year  http://www.motorera.com/cadillac/index.htm

Link to comment
Share on other sites

I remember those. 

They were fine when cold but banged when hot. And eventually had nothing left. Sungear, cookie gear, multiple names.

Not really heard of the issue on the 4t80E though

GM FAN FOREVER

Nice, clean, luxury= fine automobile

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...