Jump to content
CaddyInfo Cadillac Forum

Stereo STS 1998


cmcswe11

Recommended Posts

Hej!

Ny Cadillac ägare till en 1998 STS på 17000mil. Stereon funkar dåligt, radion hittar inga kanaler, och vänster dörrhögtalare ger ifrån sig ett mycket dåligt ljud. Har provat med en annan högtalare vilken låter lika illa. Är det någon som vet om 2001 års stereo (den med skärm) går att koppla in på min 1998. Kan köpa en sådan begagnad för en billig peng.

MVH

Michael

Link to comment
Share on other sites


Problemet kan vara bara en dålig tråd mellan stereo och högtalare. Vissa Cadillac stereoapparater har aktiva högtalare, med en skärmad partvinnad passerar signalen från radion till högtalaren. En trasig tråd eller dåliga marken på skyddsavskärmningen kommer att orsaka en dåligt ljud från en perfekt bra högtalare.

CTS-V_LateralGs_6-2018_tiny.jpg
-- Click Here for CaddyInfo page on "How To" Read Your OBD Codes
-- Click Here for my personal page to download my OBD code list as an Excel file, plus other Cadillac data
-- See my CaddyInfo car blogs: 2011 CTS-V, 1997 ETC
Yes, I was Jims_97_ETC before I changed cars.

Link to comment
Share on other sites

Som Jim säger så finns det flera olika originalvarianter. De med aktiva högtalare har alltså lågnivåutgångar från enheten och förstärkare på varje högtalare. Andra har det "vanliga" med gemensam förstärkare och enkla högtalare. Dessutom är stereon en del av stöldskyddet vilket komplicerar bytet.

Om din enhet inte hittar stationer så beror det förmodligen på antennen eller dess kablage vilket måste årgärdas oavsett byte.

Kolla kablaget till den krånglande högtalaren. Kanske märker du extra skrap och oljud när dörren öppnas/stängs? I så fall är det förmodligen nära avbrott i dörrgenomföringen.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...