Jump to content
CaddyInfo Cadillac Forum

Still Having Engine Stalling Problems


Recommended Posts

I am stil having engine stalling problems right after you start the car. It also recently did it while on the interstate driving at 72 mph. The dash needles on speedo and tach both nose dived and then came back on and then the car died. It did this twice. It does it in town while driving and it will do it when you just get in the car and start it. Could this be an electrical problem?

There are no codes showing up that are new. I have a current Idle speed high code but I don't think that this could be the culprit.

Any new suggestions? This is really getting old and I need to get it fixed before it hurts someone or severley embarasses me!

Today is the day you were worried about yesterday!

Link to comment
Share on other sites


I am stil having engine stalling problems right after you start the car. It also recently did it while on the interstate driving at 72 mph. The dash needles on speedo and tach both nose dived and then came back on and then the car died. It did this twice. It does it in town while driving and it will do it when you just get in the car and start it. Could this be an electrical problem?

There are no codes showing up that are new. I have a current Idle speed high code but I don't think that this could be the culprit.

Any new suggestions? This is really getting old and I need to get it fixed before it hurts someone or severley embarasses me!

My brother in-law had a 2003 Sliverado that did this. From what I recall, it was a damaged data connection for the engine management hardware somewhere under the hood. I believe he fixed it himself... But he had a lot more space to tinker with.

Link to comment
Share on other sites

I am stil having engine stalling problems right after you start the car. It also recently did it while on the interstate driving at 72 mph. The dash needles on speedo and tach both nose dived and then came back on and then the car died. It did this twice. It does it in town while driving and it will do it when you just get in the car and start it. Could this be an electrical problem?

There are no codes showing up that are new. I have a current Idle speed high code but I don't think that this could be the culprit.

Any new suggestions? This is really getting old and I need to get it fixed before it hurts someone or severley embarasses me!

Post the high idle code specifically, the number

Check your battery connections for the heck of it

Pre-1995 - DTC codes OBD1  >>

1996 and newer - DTC codes OBD2 >> https://www.obd-codes.com/trouble_codes/gm/obd_codes.htm

How to check for codes Caddyinfo How To Technical Archive >> http://www.caddyinfo.com/wordpress/cadillac-how-to-faq/

Cadillac History & Specifications Year by Year  http://www.motorera.com/cadillac/index.htm

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...