Jump to content
CaddyInfo Cadillac Forum

Recommended Posts

its got about 130k miles runs good shifts fine. fluid looks good and is at proper level. if the car sits for about on hour or two or more it is slow going into first gear. it can be 110 degrees outside sitting in the sun and it will do this. Meaning the car/transmission hasnt really cooled off much. If I start the car and let it sit running for about 10 seconds, it will shift omtp gear fine. Same with reverse as it is with going into first gear. Other then that the transmission doesnt slip at all after that. Any ideas? Thanks in advance

Link to comment
Share on other sites


We had a member have the same problem and he had a bad pump. Mine will do this in the cold weather but since I stopped the leak and keep the fluid at the correct level I dont get it anymore.

I would change the fluid and filters first, when was that done last? Make sure you use the correct pan seal, dont use a CORK gasket its a seal.

Pre-1995 - DTC codes OBD1  >>

1996 and newer - DTC codes OBD2 >> https://www.obd-codes.com/trouble_codes/gm/obd_codes.htm

How to check for codes Caddyinfo How To Technical Archive >> http://www.caddyinfo.com/wordpress/cadillac-how-to-faq/

Cadillac History & Specifications Year by Year  http://www.motorera.com/cadillac/index.htm

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...