Jump to content
CaddyInfo Cadillac Forum

Cadillac seville 1992 fel koder startar ej


osterdahl

Recommended Posts

Hej

Har en Cadillac sts seville 1992 som inte vill starta.

Bilen har gått helt problem fritt fram tills jag en kväll

skulle starta bilen, då inget händer.

Har kollat över det mesta, men är nästan

helt hundra på att det är några felkoder som ställer till det!

Har fått upp 1st felkod genom att trycka in knapparna till

klimatorn ( OFF knappen + värme knappen ) då dessa koder dyker upp:

* I039 Current = Loss of road sensing suspensiondata.

Någon som vet om det går att reseta denna kod, eller vad kodens fel ligger på bilen?

Har även:

*Service vehicle soon

*Change engine oil

*Service ride control

lamporna blinkande men dom ska väll inte spärra så att bilen ska kunna starata?

MVH Marcus

Link to comment
Share on other sites


Hej

Händer inget skriver du, är det startmotorn som inte snurrar? Antar tändningen startar upp datasystemen eftersom du skriver en felkod. Det verkar som att bilen inte får kontakt alls med styrboxen till fjädringen, det kan vara så enkelt att en säkring gått sönder eller så är styrboxen trasig, eller inte inkopplad. Du måste åtgärda felet innan koden försvinner, det är detta som ger Service ride control meddelandet. Du kan inte rensa de andra meddelandena innan felkoden är borta. Jag antar att det går med verkstadens instrument.

Men dessa felkoder ger ingen vägledning varför bilen inte startar. Troligen något "enkelt" fel såsom dålig jordning, tändningslås eller trasig startmotor. Om det vore något mer "avancerat" så borde du fått fler felkoder. Styrboxen väntar på att motorn ska snurra så att den ska duscha in bränsle och tända - men motorn verkar inte snurra och då händer inget.

Hoppas det gav lite vägledning. Kontrollera och rengör blecken på startnykeln som sitter ovanför tänderna. Det är startspärren, vet inte om det sätts någon felkod om det inte blir kontakt där. Sitter två tungor i låset som ska mäta på det som sitter inne i nyckeln. Borde lysa något "security" eller liknande när du vrider runt. Och det borde låst ut dig en stund om de gjort många försök på rad och det misslyckats. Jag tror inte detta är felet, men lika bra att ha kontrollerat.

Hoppas det var till någon hjälp.

Mvh

Oscar

STS 2005 V8 (1SF)

Sedan DeVille 1995 4.9L

Link to comment
Share on other sites

Hej

Tack så mkt för Ledtrådarna!

Jag får igång tändningen, men på sista klicket på tändningen då den ska starta, så slocknar allt ( inget händer ).

Ny startmotor satt jag på bilen bara någon månad innan den la av!

Har kollat över alla säkringar så dom ska förhoppningsvis vara hela ( dom synliga ) hoppas bara att det inte är någon gömd! )

Så det lutar nog mot styrboxen?

Mvh Marcus

Link to comment
Share on other sites

Kolla tändningslås och att sladden ner till solenoiden på startmotorn sitter på plats / är hel. I tändningsläget bryts alla förbrukare för att ge maximalt med effekt till startmotorn, så det är normalt att allt slocknar - motorstyrboxen får ström i bägge lägen.

Kommer man åt startmotorn, så man kan ge solenoiden en extern startström?

Det kan dock finnas relä på vägen till startmotorn, men det är mer än vad jag vet och kan. Man kanske lagt in startspärren på startmotorn snarare än bränslepumpen. Men styrboxen är inte mitt förstaval när det gäller felsökning - å andra sidan har jag haft fel förr.

STS 2005 V8 (1SF)

Sedan DeVille 1995 4.9L

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Sådär äntligen fått tag på en styrbox! Nu är den bytt. och felkoderna försvann. Dock startar bilen fortfarande inte! Nu kom det upp texten= starting disabled due to theft system remove ignition key.

Vet du eller någon om det går att kringå eller ta bort startspärren? ( styrboxen var bra att den byttes mkt stod fel som på långkörning drog bilen minst: 2.2liter ska gå mkt billigare! troligen kommer bilen gå mkt bättre om den startar till slut! )

Vore tacksam för svar mvh Marcus

Link to comment
Share on other sites

Har du en liten svart plastbit med metallkontakter på varje sida inbyggd i din startnyckel? Den lilla pelletsen är en resistor, och dess värde måste matcha värdet i styrdatorn. Om du har bytt styrtdator men behållt samma tändningslås och nyckel, så har du förmodligen fått en styrdator som vill ha ett annat resistorvärde än det du har. Om du har tillgång till nyckeln som passade tändningslåset till bilen där den gamla styrdatorn så kan du mäta resistorn med en ohmmeter. Har du en sådan pellets i nyckeln?

Och ja, 2.2 liter per mil är mer än dubbelt så mycket som den borde dra på långkörning, men det kan ju vara andra komponenter än styrdatorn som är orsaken till det -- styrdatorn kan bara styra motorn korrekt om givarna fungerar som de ska.

Link to comment
Share on other sites

Ja, det går att kringgå startspärren. Om du tar reda på vilken resistans du behöver så kan du sedan skaffa en resistor som du kopplar in på sladdarna som går till kontakterna i tändningslåset (de som kontakterar pelletsen på nyckeln). Du får i så fall koppla bort ledningarna till kontakterna i tändningslåset, och koppla en resistor till dem.

Link to comment
Share on other sites

Om du fortfarande inte kan starta efter att du fått bort problemet med stöldskyddet, kolla Oscars tips om att säkerställa att ström kommer fram till startmotorn. Det bör finnas ett relä mellan tändningslåset och startmotorn. Om detta relä går sönder, så händer ungefär det du beskrev -- dvs ingenting när man vrider sista klicket till startläget. Att allt slocknar beror så vitt jag vet bara på att bilen kopplar ur det mesta när den ska starta, eftersom det blir ett spänningsfall i systemet när startmotorn drar en massa ström.

Link to comment
Share on other sites

Tack så mkt för svaren!:)

Jag får kontakta bilskroten som jag beställde styrboxen av på måndag och höra med dom om dom har möjlighet att mäta på nyckeln, om dom har kvar den.

Såg ett bra klipp att kringgå startspärren på youtube. Får hoppas bara att bilskroten har kvar nycklarna bara!

Hör av mig nästa vecka hur det går!

MVH Marcus

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Om nycklarna finns kvar så räcker det att flytta över "chipet". Mätning av motsånd kräver ett bra instrument - det är svårt att få riktig kontakt mot chipet. Dina tidigare problem tyder på låg batterispänning eller dålig kontakt i batterikablarna.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hej.

Sådär nu har jag äntligen fått in bilen i varmgaraget och börjat donar med den!

Har köpt tändningslåset med 2st nycklar + key boxen från samma bil som jag köpte styrenheten av!

Key boxen är nu på plats och styrenheten är det sendan tidigare. Nu försöker jag få dit tändninslåset, dock undrar jag hur man får bort ratten?

MVH Marcus

Link to comment
Share on other sites

Hmm hittade ett motstånd på den begagnade keyboxen som jag köpte. Tog bort den och försökte tjuvkoppla bilen som alla gör på youtube genom den orange kabeln under rattstången som delar sig med två kablar i en. Dock funkade inte det denna gång heller:(. Är samma värden i det motståndet som i den nya tändningslåset/ nyckeln. Eftersom det inge gick så kanske man ska skippa o montera dit det nya tändninslåset?

MVH Marcus

Link to comment
Share on other sites

OM motståndet monterats korrekt så kan man förmoda att tändningslåset i sig inte kommer att göra någon skillnad - med motstånd på plats ska låset inte vara kopplat till boxen. Givetvis kan det gamla tändningslåset vara defekt på vanligt sätt men det har i så fall inte med startspärren att göra.

Har du kollat batterispänningen vid belastning??? (både på batteriet och på startmotorn)

Är du absolut säker på att delarna kommer från samma bil???

VET du att startfunktionen fungerat på donatorn innan den skrotades??? (kan ju annars ha varit anledning till att den skrotats)

Exakt VILKA felkoder ger systemet NU???

Link to comment
Share on other sites

Hej o tack så mkt för tippsen!

Ska kolla upp alla kablar till batteriet. Alla boxar kommer från en o samma skrotad bil och allt funkade innan jag köpte dom, bilen var ramsne o krockad lätt fram. När nya styrdatorn byttes så har jag bara E052 historik som fel kod. Batteriet är full laddat också!

Link to comment
Share on other sites

E052 är "memory reset" på motorns styrbox. Antar att du kan radera den? Tyder väl inte på något problem med startspärren. Kolla om du får ström på signalkabeln till startmotorn när du drar på nyckeln!?

Fel från startspärren borde dyka upp som E058.

Link to comment
Share on other sites

Hej igen.

Tack så mkt för tippsen!

Nu så har bilen äntligen startat:) efter ca 10månader.

Felen var: Fattades en jordning till start motorn + att det gick till slut att tjuvkoppla bilen med ett motstånd:) även den trasiga styrenheten är bytt!

Har en till fråga ska serva bilen och undrar hur mycket olja det rymmer i en seville -92 med 4,9L V8an?

MVH Marcus

Link to comment
Share on other sites

Vad bra att du hittade felet och kunde få igång bilen! Oljemängden står i instruktionsboken, så kolla där. Förmodligen är det 5 qt (nästan 5 liter). Även viskositet och serviceklass står i instruktionsboken. 10W-30 är föreskriven från -18 grader och uppåt och markerad som förstahandsval. 5W-30 om det är riktigt kallt och upp till +16 grader. Serviceklass minst API SG är nog inget problem, då det är i det närmaste omöjligt att hitta en olja som inte uppfyller det idag.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...