Jump to content
CaddyInfo Cadillac Forum

Fukt i lamporna


Patrik

Recommended Posts

Hej på er alla. Jag har en STS -96 som jag ägt något år. Jag har problem med fukt i baklamporna. Det försvinner inte och skulle det råka göra det så räcker det med en fuktig natt så är det tillbaka. Är det ett vanligt problem? Vet någon vad jag kan göra för att slippa det. Har även letat efter nya bakljus med dioder men det verkar vara omöjligt att hitta till den modellen...

Tacksam för hjälp!

Patrik

Link to comment
Share on other sites


Tyvärr är bakljusfukten ett kroniskt problem på din modell, till viss del kan det spöka på nästa efterföljande STS-modell (föregående modell från dagens alltså).

Man kan demontera dem och torka ur dem med hårtork etc. och limma igen springan som bildats, den brukar synas ganska bra om man kikar noga. Fukten brukar vara mellan skyddsglaset och det "riktiga" glaset.

Har läst om de som varit så tuffa så att de "bakat" lysena i ugnen. Vet inte temperatur och tid bara ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Det här måste vara den största konstruktionsmissen som Cadillac gjort...än mer förvånande är att de inte verkade rätta till problemet under modellens levnadsår 92-97! Jag tror inte jag sett en enda STS/SLS som inte har problemet.

På min hade förre ägaren borrat några "ventilationshål" genom det yttersta glaset. Jag prövade att täta dessa hål med silkon men jag fick fukt ändå.

Vad jag nu gjort är att jag borrat fler och större ventilationshål (6mm). Detta är inget som jag gillar eftersom hålen ju även gör att fukten lättare kommer in, men jag upplever att de nu torkar ur ganska snabbt. Är det någon som förstår sig på ingenjörernas tanke med att ha dubbla lyktglas???

Cadillac STS -1996

Ford Mustang Convertible -1967

Ford Mondeo -2009

Ford Fiesta -2009

Klippo gräsklippare -19??

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jag har löst problemen på min genom att borra 1,5 mm hål på undersidan av bakljusen mellan glasskikten. Har haft det i 2 sommrar nu och ingen fukt alls. Det blev helt perfekt, lite syns borrhålen om man tittar riktigt noga.

Mvh Eero

Min egen inloggning duger bara på den amerikanska sidan så jag fick göra en ny i frugans namn. Varför har det blivit så?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...