Jump to content
CaddyInfo Cadillac Forum

TV svartmålar


Recommended Posts

Det var ett för Cadillac mindre smickrande nyhetsinslag på TV igår. De hade åkt till Svenska Bil i Akallla, där de frågade om rabatter och priser. Säljaren var inte riktigt medveten om hur TV skulle vinkla och klippa det hela. Han försökte berätta om låg dollarkurs. I bild visades CTS och BLS, krom och V6 emblem zoomades in. Reportern frågade om kunderna ville ha bensinsnåla bilar. Det svarade säljaren jakande på, utan knyta in det i en mening så att han kunde framhålla att dagens Cadillacs är mycket snåla och inte alls motsvarar myten om törstiga jänkare. Han berättade att Cadillac kommer med alternativbränslemotorer först om två år.

Reportern avslutade, förmodligen inläst hemma i studion, att folk inte längre vill ha bilar med törstiga V8:or. Detta trots att V8 motorer inte med varken ord eller bildillustrationer förekommit i inslaget. Det som blev det bestående intrycket är att Cadillac ska man inte köpa, för de drar så mycket soppa.

Nyhetsteamen själva åker gärna omkring i en Cheva van med stor V8 i. Den vinkeln glömdes helt bort. Men att utmåla folk som vill åka en prisvärd modern bil med en lite högre status, det skulle fördömas. Den nyhetsmässiga, faktaredovisande och undersökande journalistiken saknades helt. Så vad som verkar vara den egentliga meningen var att svartmåla jänkare och märket Cadillac.

Gillar ni rubriken? Om jag tagit till kvällstidningsvokabulären hade den kunnat vara betydligt mer vinklad!

/Mats

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hej Mats, jag har väl aldrig haft nån större respekt för yrket "Journalist"! Det är säkerligen precis som du säger att dom låter sina personliga intressen och åsikter styra och därmed blir "storyn" också en story...saga!

Roger Martinsen

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...