Sign in to follow this  
Followers 0
Michelle9733

Air Conditioner Help

3 posts in this topic

Had air conditioner serviced and replaced compressor. When starting vehicle and turning air on only blowing hot air. Have to drive around for 10 minutes pullover turn vehicle off and then restart and turn air on again and then it will work. Help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

First off welcome to Caddyinfo

I am thinking there is a pressure problem.

When you first start the vehicle and turn on the AC does the compressor ever engage?

I assume the compressor is what failed leading to the service of the system.

If it failed how did it?

Was the orifice tube replaced, was the right amoung of pag oil put into each component?

Did you take it back to whomever serviced the system?

I would have the codes pulled and see what is current when the problem is occurring. 

A scantool will be needed to do this. not just a code reader as the system has to be accessed

 


GM FAN FOREVER

Nice, clean, luxury= fine automobile

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think the key here is the restart, or probably more precisely the ignition recycle.

When it restarts is the A/C cool or does it blow "cold" air?

I agree with @rockfangd you should take it back to the people who replaced the compressor.


THERE IS ALWAYS ENOUGH TIME TO DO THE JOB RIGHT - THERE IS NEVER ENOUGH TIME TO DO THE JOB AGAIN !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.