Jump to content
CaddyInfo Cadillac Forum

mer effekt CTS V6


GlennLucifer

Recommended Posts

Hej alla,

Har investerat i en CTS 2008 med 311hp V6.

Finns det några enkla alternativ för att öka effekten på den motorn?

400hp är drömmen men 35-40 xtra kan också vara intressant.

Fantastisk bil. Synd bara att CTS-v är så himla svår att hitta till salu i Sverige.....

BTW, fanken va snyggt det blev med matt svart folie.....

post-26935-0-73782100-1415653000_thumb.g

Link to comment
Share on other sites


Hej o välkommen,

Har väl egentligen ingen aning om trimpotential med HF V6, med 311hk har man ändå plockat ur en hygglig litereffekt ur motorn. Och det är den största maskinen i familjen så att man har nog maxat ur borr/slag, en inte så vild gissning är att man ligger på fel sida om designoptimum för högsta litereffekt. Moderna topplock brukar flöda hyggligt bra så finns det restriktioner är det förmodligen kamaxlar och på avgassidan det tar emot. Problemet är vridmomentet kan man inte göra så mycket åt, utan ska det ut mer effekt ska vridmomentspeaken flytta norrut och så ska det varvas mera.
På Northstar motorn så ryktas det att man har en del effekt gömt, men å andra sidan så är det rent praktiskt väldigt svårt att få in ett par bättre grenrör på den motorn, det är trångt runt maskineriet.
Nu är det inte alltid så att man verkligen plockar ur all effekt som går från fabrik utan fokuserar på andra parametrar, men då ska man hitta någon som kan mappa om kamaxeltider, tändning och bränsle på ett korrekt sätt och +30hk skulle förvåna mig, kanske 15hk.
Överladdning är det effektivaste sättet att öka effekten (och det är trots allt så Cadillac gjort själva när de vill höja effekten), och i detta landet säljs E85 relativt lätt tillgängligt så man kan ladda en del utan att sänka kompressionen. Men återigen utan att veta så skulle jag höja varningens finger för växellådan, man har sällan mycket marginal på moderna lådor. Man har hellre fler växlar än rejäl överdimensionering.
Ärligt talat, antingen blir ökningen så marginell att man gör det för att det är kul att pilla eller så kostar det så mycket att det är ekonomiskt vansinne.
Plocka in en -V från staterna?

STS 2005 V8 (1SF)

Sedan DeVille 1995 4.9L

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...