Jump to content
CaddyInfo Cadillac Forum

Felkod


STS-95

Recommended Posts


låt mig gissa att det är kod P0070 du menar ,, dessa är generella OBD II koder och är gällande samma sak oavsett bil (vad är det för bil/årsmodell du har ? ) hur som helst är det tempsensorn för insugningsluften som strular eller kablaget till denna så där har du att felsöka från http://engine-codes.com/p0070_audi.html

Link to comment
Share on other sites

Din bil har inte OBD II, som infördes 1996 på alla amerikanska bilar. Den har föregångaren OBD. Koden betyder:

P070 (E070) ................................................ Intermittent TPS Signal

Du kan kolla själv här: http://myweb.accessus.net/~090/dtcobd1.html#cus

TPS betyder (som jag även nyss skrev i din andra tråd) throttle position sensor, eller gasspjällsgivare. Den sitter monterad på sidan av gassjpjället (i varje fall på min DeVille '97) och borde vara enkel att byta. Kolla givetvis kontakten först, så att det inte är så enkelt som en glappkontakt. Detta är dock redan nämnt i din andra tråd, vilken jag föreslår att du läser igenom igen om du inte redan gjort det (lite mer ingående tips där om hur du gör rent kontakter mm).

Om du ska köpa en ny TPS kan det vara ett tips att kolla här:

www.rockauto.com

Använd rabattkoden som du hittar här: http://caddyinfo.ipbhost.com/index.php?showtopic=17629&st=60.

Förmodligen blir det billigare än att köpa via den svenska importören Klintberg & Way, som tyvärr ofta tar ut rena ockerpriser. En TPS är liten och lätt, vilket ger en låg fraktkostnad. Även tunga saker, såsom stötdämpare, är för övrigt ofta ungefär hälften så dyra på rockauto som hos Klintberg, och då räknar jag med den dyra frakten. Tänk på att moms och tull tillkommer, liksom ofta en avgift på 100 kr från svenska posten, när du kollar priser på rockauto.

Link to comment
Share on other sites

låt mig gissa att det är kod P0070 du menar ,, dessa är generella OBD II koder och är gällande samma sak oavsett bil (vad är det för bil/årsmodell du har ? ) hur som helst är det tempsensorn för insugningsluften som strular eller kablaget till denna så där har du att felsöka från http://engine-codes....p0070_audi.html

Detta stämmer för bilar med OBD II, men inte i det här fallet, eftersom bilen är äldre än årsmodell 1996. Hade bilen inte varit amerikansk gäller andra (senare) år innan det blev allmänna koder för alla märken. För övrigt finns även för OBD II, förutom de avgasrelaterade allmänna koderna, märkesspecifika koder.

Link to comment
Share on other sites

Jag har rean en ny TPS-givare och kollade kontaktstycket idag men det verkade helt så jag vet inte vad det kan vara,satte dit den nya TPS bara rakt på och skruvade fast den det är väl så det skall göras eller har jag gjort fel.

Link to comment
Share on other sites

Jag föreslår att vi avslutar den här tråden, och fortsätter diskussionen i den ursprungliga tråden, eftersom koden förmodligen är relaterad till tomgångsfelet: http://caddyinfo.ipbhost.com/index.php?showtopic=38381&st=15

Jag svarar i den andra tråden. Det blir mindre rörigt med en tråd.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Har nu köpt en ny TPS via Hansen för att se om felkoderna försvinner,idag fick jag upp bäde P070 och P022 så nu är det väl bara att montera och hoppas på att detta är felet att jag fick en felaktig från USA. Men undrar nu skall den bara monteras rätt på eller skall den vridas på så att fjäder blir spänd om Ni förstår vad jag menar.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...