Jump to content
CaddyInfo Cadillac Forum

startproblem sts 01


charlieekman

Recommended Posts

hejsan alla cadillac vänner är ny här men hoppas det ska gå bra och att någon har något värdefullt tipps till mig.

cadillac sts northstar 01 19tusen mil

problem:

en fredag efter jobbet så ville bilen inte starta när man sat i nyckeln i täningslåset så tändes alla lampor på instrumenthuset som dom ska men så fort man vred nyckeln till det läge där den normalt startar så slocknade alla lampor förutom motorlampan, när man sedan släpte nyckeln och den går tillbaka till radioläget så hoppade lamporna igång igen höll på där ett tag men det va både mörkt och kalt så fixade skjuts där ifrån och åkte dit dagen efter för att kolla mera.

då va batteriet urladdat så jag hämtade starthjälpen och vipps på första försöket så startade bilen. tog den hem och körde säkert en tio mil med mängder med av och på stängningar innan problemet kom tillbaka. som det är nu så vill den inte starta men om man läggar av batteripolen övernatten så startar den så fint morgonen efter men så fort man ska starta om den så vill den inte.

vad kan det vara?

har gjort en felsökning där jag får upp följande felkoder

po300

po335 crankshaft position (ckp) sensor a circit

po340 camshaftposition (cmp) sensor circuit

po385 crankshaft position (ckp) sensor b circuit

po440 evaporative (ewap)

pi381 misfiredete

ul096

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hittar tyvärr inte posten på amerikanska forumet. Men jag läste om en i USA som hade problem med att STSen dog vid körning ibland. De felsökte och prova olika saker och till slut visade det sig vara kablarna till tändningslåset som inte satt fast ordentligt. Inte direkt de symptom du har men ändå.

Tycker inte de felkoder du har verkar stämma med symptomen du har, men vet iofs inte hur databoxen funkar. Jag tycker att dina symptom tyder på att batteriet är dåligt eller att det är dålig kontakt vid batteriet eller vid jordpunkterna (vet inte vart de sitter på Cadillacen tyvärr). Hade liknande fel på en New yorker som avhjälptes med nytt batteri.

Link to comment
Share on other sites

Moderna bilar fyllda med spännande elektronik och det är inte alltid så enkelt. Men som de andra redan skrivit så börja kolla batteri och jordpunkter. Utan ström fungerar inte elektroniken. Olika positionsgivare för vevaxel/kamaxel är extremt viktiga, beroende på hur man utformat styrsystemet så brukar vevaxelgivaren vara den absolut viktigaste. Finns det en minsta tvekan om att den missat stänger den av maskinen, tills den är säker på att felet upphört. Kan bli dramatiskt tokigt om tändläget åker över hela skalan. En tappad kamsynk kan man klara sig utan, det blir visserligen att man fjuttar av tändstift i onödan och kanske kommer det i sin tur att påverka motorns maxvarvtal (tar en given stund att ladda tändspolen) men starta borde den göra. Om det inte är så att den helt enkelt bara vägrar om den inte kan hitta synkläget - känns som att en Cadillac skulle gå i limphome.

Testa att ladda batteriet fullt, hade för ett tag sedan en diskussion med en konstruktör av batteriladdare och de var så snälla att jag fick med en laddare hem och döm om min förvåning så attackerade den ett gammalt batteri med viss framgång. Inte för att det varar för evigt men det kanske kan göra nytta i felsökningssyfte.

STS 2005 V8 (1SF)

Sedan DeVille 1995 4.9L

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...