Jump to content
CaddyInfo Cadillac Forum

Verktad Skåne Lund Cruise Control


Rmbb1981

Recommended Posts

Hej,

Jag har just köpt en Fleetwood från 1993. Farthållaren fungerar inte. Lampan Cruise Control kommer inte ens på när man klickar knappen i cruiseläget på blinkersspaken. Jag vet inte var jag ska börja någonstans. Jag har bytt båda lamporna i bromslyktan som sitter i bakrutan efter tips om att dessa kunde vara bovarna i dramat, det hjälpte dock inte. Finns det någon som har något tips om vart jag ska börja leta, om det finns några standardfel som är typiska för just fleetwooden. Vad har den här bilen för farthållare för övrigt, är den gammal hederlig vaccumtyp eller nyare elektronisk?

Fråga 2: Tips på duktiga verkstäder i Lund/Malmö området som är specialiserade på nyare jänkebilar?

All hjälp uppskattas!

För övrigt, helt otroligt skön bil att köra. Den är ungefär så långt ifrån min fiat 128 från 1970 som man kan komma. Som skillnaden mellan att flyga och ro en optimistjolle.

Link to comment
Share on other sites


Har du kontrollerat att man inte klippt en av kablarna för bromsljuset i bakruten?

Kryp in i bakluckarn och kolla under hatthyllan där kablarna går in till bromsljuset.

En del gör det för att ta ström/signal när man kopplar om blinkers bak till svenska bestämmelser. Vad man inte tänker på då att farthållaren faller ur.

Hälsningar

Janne

Link to comment
Share on other sites

Hej Janne!

Tusen tack för svar. Jag har tittat i bakluckan under, Det går en röd och en svart jordkabel därifrån i en och samma kabelpar, ska det normalt gå två kabelpar därifrån? Min misstänke har också varit att CCn fallit bort i samband med att de kopplat om för svenska bestämmelser. Jag ser också att den kabel som nu går ifrån den övre bromslyktan är inblandad i hela omkopplingen som är gjord i bak med diverse blinkerslampor. Så alltså, ska det normalt gå två kabelpar därifrån?

Link to comment
Share on other sites

Nu har jag varit nere och kollat, det är just så det ligger till. Jag vet bara inte riktigt hur det är kopplat. De två sladdpar som går till bromslyktan ligger avklippta och invirade med eltejp under hatthyllan. Varför är de invirade och bara avklippta? Om man skulle sno deras ström skulle man väl använda dem på något vis? Sorry om jag är förvirrad, elteknik är inte riktigt min grej. Den övre bakre bromslyktan förefaller att få ström från en kabel som går från vänster bak bromslykta. Jag begriper inte riktigt hur det hela är kopplat. Någon idé?

Link to comment
Share on other sites

Det visade sig att teorin om bakre högre bromslampan var riktig. De hade klippt av dom sladdarna helt enkelt och kopplat den högre bromslampan till vänster bak bromslampa. Jag kopplade ihop de avklippta sladdarna och fick cruise control att fungera.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...