Jump to content
CaddyInfo Cadillac Forum

Var rinner oljan ur växellådan?


swempa

Recommended Posts

Har en Eldorado -73 som växellådsoljan läcker om bilen inte körs varje vecka, står den längre så börjar det droppa. Efter vinteruppehållet har ca 3liter runnit ut. Läcker inte en droppe när man kör eller står några dagar.

Har rådfrågat flera "experter" men ingen har någon förklaring.

Lådan renoverades för 7år sedan.

Swempa

Link to comment
Share on other sites


Hej Swempa!

När man felsöker oljekläckage på verkstäder förekommer det att man häller i en fluorescent färg i oljan, och sedan lyser med en UV-lampa för att hitta läckor (efter att bilen körts/suttit ett tag så att lite färgad olja läcker ut). Då blir det lättare att se var det läcker, eftersom oljan lyser gult (eller någon annan färg, beroende på vilken fluorescent färg som används).

En UV-lampa är inte speciellt dyr att inhandla på exempelvis Clas Ohlsson. Var man får tag på den fluorescenta färgen vet jag ej, men kolla med verkstäder eller tillbehörsbutiker.

Om du gör detta så rekommenderar jag att titta hyfsat ofta tills du ser någon lysande olja. Om man väntar för länge (och det läcker mycket) kan det ha blivit så nerkladdat av gullysande olja att det blir svårt att se exakt var det läcker.

Lycka till!

Jonas

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...