Jump to content
CaddyInfo Cadillac Forum

Digitalinstrument i dagsljus


Lasse

Recommended Posts

Har svårt att se instrumenten i dagsljus på min 1996 Fleetwood. När man tänder ljuset dämpas ju belysningen i digitalinstrumenten automatiskt varmed det är omöjligt att se instrumenten i starkt solljus.

Är det någon som har löst det på något smart sätt?

Link to comment
Share on other sites


Du kan ju reglera belysningsstyrkan på instrumenten genom att vrida på halvljusknappen. Räcker det ändå inte till?

På min -95 Eldorado räcker det gott och väl för att jag ska se instrumenten med polariserande solglasögon på.

/Mats

Link to comment
Share on other sites

Nja... med viss ansträngning funkar det väl om inte solljuset faller mycket ogynsamt, farthållaren underlättar naturligtvis också. Det vore naturligtvis bättre att i dagljus ha den odämpade belysning som man får om man släcker ljuset.

Link to comment
Share on other sites

Jag förstår inte riktigt. En 96-års Fleetwood, är det en cab? Eller varför har du problem med solen? Kör du samma speciella vägsträcka vid en viss tidpunkt när solen ger problem?

Med farthållaren antar jag att du menar att du genom att ställa in den inte behöver se hastighetsmätaren. Det är ju ingen heltäckande lösning. Inte tillfredsställande, det förstår jag.

Är du säker på att alla glödlampor i panelen funkar? Ibland får man byta fungerande lampor för att de fått en oxidbeläggning som gör att ljusutbytet blir för dåligt. Grattis i så fall. Det är inte svårt, men många skruvar blir det innan man kommer åt lamporna.

/Mats

Link to comment
Share on other sites

Hej!

Jag har en DeVille -97, med gröna digitala instrument. På den fungerar så vitt jag minns (länge sedan jag kollade) belysningsstyrkan på hastighetsmätaren precis så som du säger när twilight sentinel är avstängd. Är twilight sentinel däremot påslagen dämpas instrumentpanelen endast om det är skymning eller mörkt - dvs i de lägen då bilen automatiskt slår på ljusen. Om man, med twilight sentinel inkopplad, slår på ljusen på dagen behåller instrumentpanelen sin fulla belysningsstyrka.

Hoppas att det fungerar likadant på din Fleetwood -96. I så fall räcker det med att slå på twilight sentinel (och fortsätta att manuellt slå på lysena på dagen).

Med vänlig hälsning och lycka till!

Jonas

Link to comment
Share on other sites

Tack för ditt svar Jonas.

Precis som du säger har också jag gröna digitala instrument. Som du beskriver att det fungerar på din bil gav mig hopp men tyvärr, jag har kollat nu på min och digitalbelysningen dämpas när jag sätter på belysningen oavsett läge på twilight sentinel. Skumt för det lät ju mycket logiskt att det borde fungera på det sättet.

Link to comment
Share on other sites

Synd att det inte funkade... Jag har förresten DRL (day-time running lights) på min, och jag tror att det finns på din också. De sätter på halvljuset på reducerad styrka när man lägger i växeln och det är ljust ute. Dock slås inte övriga lampor på, som exempelvis baklyktorna.

Jag vet inte hur svårt det skulle vara, men om det gick att programmera/bygga om DRL-systemet så att alla lampor tändes skulle ju det lösa problemet. Själv har jag inte gjort något sådant, och inte heller hört talas om något tillfälle när det gjorts, så det är bara en idé. Kanske någon annan här på forumet vet mer om det.

Annars borde det ju gå att eftermontera halvljusautomatik. Även där har jag tyvärr dålig koll på hur svårt/dyrt det är.

Hoppas du hittar en lösning,

Jonas

PS: Kul att se att du även har en 1971 Eldorado. En sådan kan jag också tänka mig någon dag. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Det är helt riktigt att Flkeetwood 93-96 har digital hastighetsmätare som syns riktigt dåligt i solljus.

Min lösning är att installera en fartkameravarnare från AD-teknik.

Den visar ju hela tiden korrekt hastigt het (via GPS) och har digital visning med samma storlek/typsnitt på siffrorna

(finns att få i passande färg för siffrorna också). Den är tydlig att se även i solljus och är en utmärkt komplettering till originalets "dåliga" visning.

Ytterligare fördelar är att man alltid får den korrekta visning av hastigheten oavsett vilken däcksdimension man har. För däckdimensionen är ofta ett problem för Fleetwood 93-96. Original är det 235/70-15 och då visar hastighetsmätaren i bilen oftast fel och blir en "gälädjemätare".

Väljer man dimension 235/75-15 - som är den vanligaste dimension i Sverige och är lättast att få med vit rand - då visar hastighetsmätaren oftast helt rätt. Då får man passa sig då det inte är glädjemätare.

Sen är det ju en annan stor fördel med kameravarnaren, man får hjälp att hålla lagstadgad hastighet, om man nu skulle ha problem med det. Och i plåtpolisland nummer 1 slipper man ständigt hålla koll på sin hastighetsmätare eftersom varnaren avger ljud (går att ställa in på olika sätt) om man till äventyrs skulle råka tulla på någon fartgräns.

Men sammanfattningsvis och svar på frågan är att AD-teknik fartkameravarnare gör att problemet med att se hastighetsmätaren elimineras. Sen kan man ju montera den på valfri plats i bilen.

Hälsningar

Janne med 95 Fleetwood Brougham

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...