Jump to content
CaddyInfo Cadillac Forum

Cadillac spotting


Mats Jangdal

Recommended Posts

Hej en ny tråd som kan bli hur stor som helst. Hitta och beskriv var du sett en Cadillac i allmänt tillgänglig media. Korrigera gärna och lägg till mer detaljerad information om ni har.

Här kommer min första spot.

I Telias nuvarande reklamfilm där de erbjuder en Nokia 5310. Visst är det bakänden av en Deville från 80-talet man ser en kort stund.

/Mats

Link to comment
Share on other sites


I den första reklamfilmen för värktabletten Pronaxen, som kom för något år sedan, förekommer en Cadillac av cirka 1950 års modell. Storyn är Chicagos undre värld och meddelandet att nu har det kommit en ny boss i stan. Han kör iväg i en Cadillac. Man ser det röda ljuset från den P-38 lightninginspirerade baklyktan. Ljuset flyter ut i en båge med samma profil, som sedan också återfinns på asken och i all senare reklam för värktabletten.

/Mats

Link to comment
Share on other sites

Välbekant för de flesta gamla Cadillacvänner, men kanske inte för nytillkomna. Cadillac använde sig av film nummer två i trilogin om Matrix för att lansera såväl Escalade EXT som CTS 2003. De sponsrade filmen Matrix Reloaded och tillhandahöll ett flertal bilar till hjältarna i en av de häftigaste biljaktscener som någonsin spelats in på film.

/Mats

Link to comment
Share on other sites

Egentligen är den lite för lätt att hitta, kräver ingen spotting skicklighet. Men den är så bra. Cadillacs reklam för CTS med Kate Walsh. Om någon undrar varför du envisas med att köra Cadillac, visa denna video.

/Mats

Link to comment
Share on other sites

Musikvideon till Cardigans - My Favourite Game. Det som utspelar sig i videon är en vansinnesfärd i en sliten Cadillac Eldorado cab från 1974. Jag tycker att videon är snyggt gjord, bortsett från att den som klippt den verkar tycka "bil som bil". Flera gånger får man t. ex. se en bil som börjar sladda, och så klipps det till en annan vinkel, varpå man får se slutet på en sladd av en annan bil. Även Eldoradon ersätts av en annan bil i ett kort klipp på hjulen och nedre delen av ena sidan när den accelererar iväg efter att ha vänt i en liten stad. Och så tycker jag såklart att det känns lite trist när det kraschas bilar som det görs i den videon, även om de är slitna... Videon har för övrigt fyra olika slut, och det förekommer även mer eller mindre censurerade versioner (så att de inte ska uppmuntra till vansinnesfärder).

- Jonas

Link to comment
Share on other sites

I Bondparodin Austin Powers - Goldmember skickas han via en tidsmaskin tillbaks till 1970-talet. För att naturligt smälta in i denna för honom främmande tid utrustas han med ett tidstypiskt fordon, en superpimpad Cadillac Eldorado av 1976 års modell.

De får gärna skicka mig på en sådan tidsresa.

/Mats

Link to comment
Share on other sites

Jag vet att Robert och allt annat i Boxerreklamen är tecknat, men visst är det en Cadillac, möjligen Eldorado av 70-talssnitt, de utgått från när de ritat den vinröda glidaren som inleder den nu aktuella TV-reklamen. Den där Robert trillar av sin skateboard på slutet.

/Mats

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

I den flashiga agent/deckarserien Burn Notice (ett slags efterföljare till Miami Vice) som går söndagar på TV6 har en av huvudpersonerna suktat efter en Cadillac i flera avsnitt. Nu har hans sugarmama gett honom en sprak ny CTS som gänget kör omkring i.

Det var väl en sedelärande historia. Se till att skaffa en rik sugarmama, så får du köra Cadillac!

/Mats

Link to comment
Share on other sites

Sugen på en egen 1930 Cadillac V16? Nu kan den bli din för $495!

http://www.autoweek.com/apps/pbcs.dll/arti...41711/1530/FREE

Autoweek skriver om en fantastisk model i skala 1:12. Det är Danbury som tillverkar dem.

Fin leksak, inget för barn!

/Mats

Link to comment
Share on other sites

I TV-reklamen för Västerbottensost, ni vet den där de snackar om vad som gör Västerbottensost så speciell, meteoriter, vattnet, gräset, mjölken, med mera. Där dök det upp nytt inslag idag. En kille som stod lutad över höger framflygel på en mörkblå Cadillac av 1960 års modell. Åtminstone såg det ut så i mina ögon.

Att associeras med Cadillac skänker kvalitetsstämpel åt vilken annan produkt som helst! Även kungen av svenska ostar.

/Mats

Link to comment
Share on other sites

I Värmland har det varit diskussion om Torsby kommun ska betala med skattepengar för att ha en flygplats. Minst fyra gånger den senaste veckan har TV4 Värmland illustrerat "Torsby kommun" med ett filmklipp där man ser en blå Eldorado med ljusbrun cab och troligen 1971 års modell cruisa genom stan. Cadillac cab, dä ä Torsby dä! Eller om det möjligen är tvärtom.

/Mats

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Skådespelerskan Kate Walsh gjorde en uppmärksammad reklamsnutt som heter "Turn you on" för CTS. Den har några månader på nacken och nya har kommit till. Bland annat med Martin Henderson. Kates video var på väg ut från hemsidan http://www.cadillac.com/cadillacjsp/footer/downloads.jsp

Men den var tydligen så populär att den nu har flyttats fram till första plats. Martin Henderson har fått göra en likadan där han säger exakt samma sak. Genuskorrekt och allting. Men det blir inte lika bra.

/mats

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...