Jump to content
CaddyInfo Cadillac Forum

Ljusbild - USA, Kanada och övriga marknader


hjb981

Recommended Posts

Jag har tidigare haft en DeVille -88 i Kanada. Den hade en ljusbild på halvljuset som liknade de vi har på svensksålda bilar: varje lampa ger en bred ljusbild som svänger av uppåt på höger sida. Om en lampa går sönder, ser ljudbilden ungefär likadan ut, fast den är svagare.

Min nuvarande DeVille -97 köpte jag i Kalifornien. Den har den typiska amerikanska ljusbilden, där varje lampa har en smalare ljusbild, men i stället mestadels lyser upp sin sida av vägen. Lamporna är justerade så att de lyser mer åt höger sida än åt vänster. Om en lampa går sönder, så försvinner halva ljusbilden.

Frågan är: beror denna skillnad på olika krav i USA och Kanada? (Alternativet är att det beror på de olika årsmodellerna, men det verkar märkligt, eftersom det idag går att köpa bilar i USA med en ljusbild som liknar vår/den kanadensiska.) Kan man byta lampor mellan kanadensiskt och amerikanskt specade bilar för att byta ljusbild?

/Jonas

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jag har själv funderat på vad som skiljer mellan de olika lampor som finns till "min" modell DeVille -90, jag har sett bilar med HB3,HB4 och H1,H4 och dubbla H4. Så visst skulle det vara kul att veta vilka varianter som finns och om vilket som ger bäst ljus.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...