Jump to content
CaddyInfo Cadillac Forum

1996 Fleetwood


Lasse

Recommended Posts

Hej!

Lasse heter jag. Ganska ny i klubben och helt ny på forumet.

Har en 1971 Eldorado Convertible köpt år 2000 och har nu planer på att också inhandla en 1996 Fleetwood.

Några tips om vad jag särskilt ska hålla koll på vid av köp av en sådan. Optisparken i LT1'an har man ju hört kan vara lite känslig och inte heller helt billig att byta men har vi några andra typiska problem med dessa vagnar som kan vara värt att ägna lite extra uppmärksamhet åt innan köp?

Vad betalar man i försäkring för en sådan?

Tacksam för alla svar!

Link to comment
Share on other sites


Hej Lasse !

Det låter trevligt att du funderar på en Fleetwood som är en av de mest lyxiga Cadillacmodeller på 90-talet, men den tar plats när den skall parkeras ! till fördel är att den har mycket liten vändradie tack vare bakhjulsdriften.

Om man undrar något om bilens svagheter så finns det inget som är obligatoriskt återkommande, men det man kan kolla lite extra noga på är att kompressorn till nivåregleringen bak (sitter i vänster framskärm) inte startar mer än vid belastning. Om den startar ofta läcker oftast stötdämparna beroende på slitage, och de kostar ca 3.500:--/st monterat. Vattenpumpen bör bytas vid ca 15-16 tusen mil liksom tändstift och ev tändkablar, då slipper man driftstörningar och akuta stopp.

När det gäller cromelister på alla 4 skärmarna är det vanligt att dessa deformerats av värmen i USA, men dessa finns att köpa i Sverige till en kostnad av ca 650:--/st och de är lätta att montera även för den okunnige, två skruvfästen plus förmonterad limlist.

Kolla också att bilen är utrustad med godkända belysningskrav inför besiktningen, vissa av alla lampor är ej tillåtna i Sverige tyvärr !

Totalt sett är det en underbar bil med LT1 motorn samt vackra linjer och förstklassig komfort.

Försäkringsmässigt är den som regel mycket förmånligt klassad liksom STS-modellerna, och oftast är if det bästa alternativet och särskilt för CCS-medlemmar som får extra rabatt med 30%.

Lycka till och välkommen till Fleetwood-familjen.

Hälsn Stig. :rolleyes:

Stig A-son
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...