Jump to content
CaddyInfo Cadillac Forum

Holjon

Registered
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Previous Fields

  • Car Model and Year
    DeVille 1991
  • Engine
    4.9L OHV V8

Profile Information

  • Gender
    Male

Holjon's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Varför skall du ha klass SG, de högre nyare numren är ju bättre. jag följer alltid boken. Jag har en STS-05. Biltema har en godkänd 5W-30 long life helsyntet, Men jag tycker även den är för dyr. Så jag har köpt GM original från tyskland ca 60kr/l inklusive frakt. http://www.mapodo.de/original-opel-u-bmw-motorol-5-w-30-dexos2.html Jag vill ha SG för att det är det som står i handboken. Som jag nämnde i min första post så rekommenderar de flesta i tråden att man följer sin handbok, om du läser tråden förstår du också problemet med den minskade mängden ZDDP i moderna oljor (Trots det Jim sa här alldeles nyss). Jag kommer nog därför köpa en modern helsyntetisk 10w-30 och blanda ut med lite ZDDP-ersättning http://www.redlineoil.se/tillsatser/oljetillsatser/engine-break-in-additive
  2. Thank you for your answer, I understood that I need to use the 10W-30 oil. The problem is with the API-classification. Since all the oils classified with "SG" now are obsolete I need to use something else. Can i perhaps use 10W-30 oil with a lower API, like "SJ"? This is an open question for anyone who might have an answer.
  3. Hej på er, är nybliven Cadillacägare och undrar vilken olja jag ska ha i min bil. Det handlar om en DeVille -91 med 4,9 L motorn. Handboken rekommenderar 10W-30 API: SG. Tidigare i tråden rekommenderas att man följer handbokens råd, problemet är att det verkar vara fullständigt omöjligt att hitta en olja med API-klass "SG". Frågan blir därför, vad ska jag köpa instället? Handboken nämner också att SAE 30 kan fungera vid varmt väder och SAE 5W-30 vid mycket kallt väder men ingen av dessa finns i SG-klassen heller. Har kikat runt lite på webben och det ser ut som att ingen olja av klass SG säljs längre. Kan också nämna att 10W-40 olja uttryckligen förbjuds i handboken så kom inte med det förslaget. Vilken olja är mest lik den gamla 10W-30 API: SG-oljan?
×
×
  • Create New...