Jump to content
CaddyInfo Cadillac Forum

Soppamätaren till 58:a


Christer Flood

Recommended Posts

Har bytt nivågivare i tanken men även den nya givaren visar halvfull tank när den är tom,den gamla originalgivaren visade samma sak.Kan man gå in o ändra ngt under instrumentbrädan för att få den att visa rätt nivå.Vid full tank visar den fullt men vid tom tank visar den halvfullt

Link to comment
Share on other sites


Hej Christer.

Svaret på din fråga fanns hos TA-Motor. Ett bra ställe både för information och delar. Sökte på 58:ans tankmätare och fann följande text:

"Tips!

När du byter tankgivare, byt även tankgivarpackningen och slangen till påfyllningsröret. Glöm ej att tanken måste jordas ordentligt för att tankgivaren skall fungera. Finjustera höjden på tankgivarens flottör med att böja armen när du monterar givaren.

Så här rekommenderar vi att man gör vid montering . Koppla in tankgivaren under bilen innan man monterar den i tanken. Väldigt viktigt att man jordar den ordentligt slå på tändningen och flytta givararmen i alla lägen och kolla på tankmätarens utslag. Visar den fel så kan man kolla att tankmätaren är ok genom att jorda kabeln som skruvas fast i tankgivaren (jorda den väldigt ordentligt skrapa rent så du får ordentlig kontakt) slå på tändningen och nu skall nålen stå på tom tank exakt på 0 då är det ok så långt. Ta nu bort kabeln från jord, bryt alltså kretsen. Med tändningen på slagen skall tankmätaren visa över full alltså nålen drar iväg till höger allt vad som går. Är det ok så vet man att tankmätaren och kablarna mellan tankgivare och instrumentbräda är ok. Sen när tankgivaren skall monteras i tanken så måste man justera in armen till flottören så att flottören ligger i botten på tanken när givaren är i nedre läget samt att flottören är högst upp i tanken när givaren övre ändläge är nått. Man måste justera detta med att böja på flottör armen. Antingen måste man titta in i tanken genom tankpåfyllningshålet, eller så måste man mäta sig fram. Det är ofta ett väldigt pysslande innan man får till det. Men det är enda sättet om man vill få tankmätaren att visa någorlunda bra. Sen skall man tänka på att det var ingen exakt tankmätar funktion som bilarna hade för 50-60 år sen. Det viktigaste är just att man jordar tankgivaren ordentligt även sen tanken är monterad, samt att man för rätt rörelse från min. till max på flottören inne i tanken. Lycka Till!"

 

Hälsningar

Anders

Link to comment
Share on other sites

Har nu testat detta men den visar fortfarande halvtank.Jag har provat att kortsluta kabeln(utan nivågivaren) med jord för att den då skall visa tomt men den stannar på halvtank ändå.Jag tror felet ligger i visaren i instrumentbrädan .Jag skall kolla m TA om de har ngt annat tips.

Link to comment
Share on other sites

Hej Christer

Låter som att du har fel på mätaren i panelen. Kan ju vara jordfel någonstans på vägen, men eftersom du hållit på med kablarna så borde det finnas kontakt.

Föreslår att du kontaktar Instrument JIGE AB och får mätaren servad hos honom. Han kan mäta upp den och ge klara besked vad som behöver göras och till vilken peng.

 

Lycka till

Anders

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...