Jump to content
CaddyInfo Cadillac Forum

ABS och TC lampan lyser


muskler

Recommended Posts

I bland så tänds ABS & TC lamporna och då slutar dessa system att fungera. Om jag trycker ner bromspedalen hårt så slocknar dom och kan vara släckta i flera dagar men sedan återkommer problemet.

när jag trycker ner bromspedalen sjunker den sakta till golvet och känns lite svampig. jag har nyss bytt bromsolja och givetvis är bromsarna då luftade.

Om jag använder bromsarna så ABS kopplas in brukar lamporna tändas kort där på. Även när lamporna är släckta så kan ABS och TC i bland vara urfunktion.

Vad beror detta på?

Bilen är en -98 STS

Link to comment
Share on other sites


Vet inte, men om du är i Uppsalatrakten kan du kolla med Adestål Bilservice. De är förutom verkstad också återförsäljare av delar, så du kan få pris både på komplett jobb och bara delarna. Det finns säkert bra verkstäder annorstädes också, men de har inte jag koll på. Om du bara ska beställa delen kan jag rekommendera att titta på www.rockauto.com. Tänk på att du får betala tull också, förutom frakt, om försändelsens pris överstiger 1400 kr inklusive frakt (jag tror att det var så sist jag kollade på tullverkets hemsida - kolla dock upp det själv först). Tullen syns inte i priset från Rockauto. Kolla tråden om var man hittar delar till sin pärla, pinnad längst upp i detta forum om du vill ha en uppfattning om tullens storlek. Jag har postat ett prisexempel där tidigare. Kolla även tråden på moderforumet för rabatter på Rockauto. Man får alltid (vad jag vet) en 5% rabattkod när man handlar där, och dessa postar folk under den pinnade rabattråden.

En dubbelkoll: har din bromsvätskenivå sjunkit? Om den har det, så har du ett läckage som du inte har hittat. Om nivån inte har sjunkit, så låter det som sagt troligt att du har fel på huvudbromscylindern (om det läcker i den så hamnar ju bromsvätskan i reservoaren igen). Är det här ett problem som har uppkommit nu, eller har du precis köpt bilen?

Jag vet inte om det är rimligt att ABS-lampan tänds och att TCS kopplas ur pga långsamt läckage i huvudbromscylindern, men det kanske kan hända...

För övrigt så bör du kolla koderna och posta dem här. Det finns en pinnad kod om att läsa felkoder - något som du kan göra på instrumentpanelen i bilen. Speciella kodläsare behövs inte.

Link to comment
Share on other sites

Ha tändningen i ON, alltså så som den är när man kör. Det spelar ingen roll om motorn är igång eller ej. Om man har digital hastighetsmätare håller man OFF och WARMER (röd knapp) intryckta samtidigt i några sekuner. Har man i stället vanliga analoga mätartavlor (tror du har det), så håller man in knapparna OFF och PASSENGER SIDE WARMER (varamre på passagerarsidan) samtidigt i några sekunder. Alla segment på displayerna och alla lampor tänds då i några sekunder. Därefter går datorn igenom alla system, och visar alla aktuella koder. Bara att sitta med penna och papper och plita ner dem. För att gå ur diagnosläget trycker man flera gånger på OFF, eller slår helt enkelt av tändningen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...