Jump to content
CaddyInfo Cadillac Forum

service stöld och sys system


Recommended Posts

Hej jag har köpt mig en sts -99 och idag lastade jag bilen full med familj och vänner för att åka till power meet. strax innan Örebro så började abs och tc lampan att lysa. Stannade efter några kilometer för att fika alla dörrar fönster och bagagelucka öppnades då. Startade bilen allt ok , kör ca 1 km då tänds abs och tc lamporna och bilen stannar och service stability system samt service stöld system kommer upp i displayen.

Startmotorn går men bilen vägrar att starta lossar + polen 30minuter men den startar inte. Så det blev till att ta hem bilen med bärgare.

Hjälp mig vad kan detta vara för fel är det stöldskyddssystemet som har stängt av eller vad kan det vara.

Tack på förhand. Anders

Ps batteriet står på laddning nu men imorgon skall jag läsa av om det är några fler felkoder jag återkommer om detta. DS

Edited by Anders Kronlund
Link to comment
Share on other sites


Hej,

Vilket oflyt...

Troligen har stöldskyddet stängt ner motorstyrningen så att det är därför bilen inte startar. Men redan innan började "felen" dyka upp, inte helt sällan är det som du är inne på låg batterispänning. När batteriet är laddat så mät batterispänningen på plats i bilen under laddning, slå gärna på rejält med förbrukare. Mät även mellan motorn och batteriets minuspol. Om jordningen är okej har du under 0.1V. Under 13.2V polspänning har du ingen laddning (av batteriet) alls.

Jag får intrycket av att Cadillac är lite känsliga med just batterispänningen. Däremot verkar sällan något ta stryk permanent.

Vad som får stöldskyddet att gå in vet jag inte, testa med en annan nyckel om du har en sådan.

/Oscar

STS 2005 V8 (1SF)

Sedan DeVille 1995 4.9L

Link to comment
Share on other sites

Hej igen , bilen vägrar fortfarande att starta även med nyckel nr:2. Fick fram följande koder:

ABS C 1276 Current U 1255 Current

ABS prom id 7208

AMP no prom id 838 C

DDM prom id 0812

DIM,IPC,IPM,IRC,RFA,RIM,SDM,MSM samtliga U1255

PCM no prom data

VTD U 1255 History

MSM U 1000

TTM no codes

RSS C 1783,1784 current 1785 History

I displayen när tändningen sätts på: Exp id : 143,34,140,141,54

Inte så kul vad jag förstår så är det ett serie kommunikationsfel mellan dator och ett flertal enheter

i motorn samt några jordfel eller kontaktfel i abs systemet.

Vad gör jag? Går till den lokala GM handlaren eller kan jag göra något själv?

Edited by Anders Kronlund
Link to comment
Share on other sites

Hej,

Vilket oflyt...

Troligen har stöldskyddet stängt ner motorstyrningen så att det är därför bilen inte startar. Men redan innan började "felen" dyka upp, inte helt sällan är det som du är inne på låg batterispänning. När batteriet är laddat så mät batterispänningen på plats i bilen under laddning, slå gärna på rejält med förbrukare. Mät även mellan motorn och batteriets minuspol. Om jordningen är okej har du under 0.1V. Under 13.2V polspänning har du ingen laddning (av batteriet) alls.

Jag får intrycket av att Cadillac är lite känsliga med just batterispänningen. Däremot verkar sällan något ta stryk permanent.

Vad som får stöldskyddet att gå in vet jag inte, testa med en annan nyckel om du har en sådan.

/Oscar

Säg den bil som gillar att det inte finns spänning? Riktigt är att jordpunkter ska hållas fria från oxider och vara tight åtdragna, det gäller även batteripolerna så klart.

Link to comment
Share on other sites

ABS C 1276 Current U 1255 Current

U 1255 (Class 2 communication malfunction) beror antagligen på spänningsbrist.

C 1276 (Delivered torque signal malfunction) kan bero på spänningsbrist. Det baserar jag på att varenda modul i din bil klagar på kommunikationsfel.

ABS prom id 7208

AMP no prom id 838 C

DDM prom id 0812

Ointressanta, det är bara ID:na för diverse moduler, inget att hetsa upp sig om ;)

DIM,IPC,IPM,IRC,RFA,RIM,SDM,MSM samtliga U1255

Beror antagligen på spänningsbrist

Current eller history?

RSS C 1783,1784 current 1785 History

Vänta med de här tills spänningen är åtgärdad. De indikerar fel på fjädringen.

I displayen när tändningen sätts på: Exp id : 143,34,140,141,54

143: Right rear door ajar..stäng dörren ;)

34: Service theft system

140: Driver door ajar

141: Passenger door ajar

54: Service stability system

Varför laddar du batteriet? Vad var spänningen innan laddning? Vad visar spänningen på IPC? Jämför med separat Voltmeter.

Hur ser "ögat" ut på batteriet, vitt, svart eller grönt (om du har originalbatteri).

Link to comment
Share on other sites

ABS C 1276 Current U 1255 Current

U 1255 (Class 2 communication malfunction) beror antagligen på spänningsbrist.

C 1276 (Delivered torque signal malfunction) kan bero på spänningsbrist. Det baserar jag på att varenda modul i din bil klagar på kommunikationsfel.

ABS prom id 7208

AMP no prom id 838 C

DDM prom id 0812

Ointressanta, det är bara ID:na för diverse moduler, inget att hetsa upp sig om ;)

DIM,IPC,IPM,IRC,RFA,RIM,SDM,MSM samtliga U1255

Beror antagligen på spänningsbrist

Current eller history?

RSS C 1783,1784 current 1785 History

Vänta med de här tills spänningen är åtgärdad. De indikerar fel på fjädringen.

I displayen när tändningen sätts på: Exp id : 143,34,140,141,54

143: Right rear door ajar..stäng dörren ;)

34: Service theft system

140: Driver door ajar

141: Passenger door ajar

54: Service stability system

Varför laddar du batteriet? Vad var spänningen innan laddning? Vad visar spänningen på IPC? Jämför med separat Voltmeter.

Hur ser "ögat" ut på batteriet, vitt, svart eller grönt (om du har originalbatteri).

Hej Jan och tack för ditt svar.

DIM,IPC,IRC,RFA;RIM,SDM,MSM samtliga 1255 current.

Jag laddade batteriet för jag hade kört med startmotorn för mycket, jag tror att spänningen i displayen visade 14,3 volt efter laddning, ögat är grönt på batteriet.

Jag har rengjort de kontakter och jordning som jag hittat utan något resultat. Vid kontakt med en som har reparerat bilen tidigare så har det stått vatten på golvet under mattorna pga att några dränerngshål varit igensatta. Så det jag har gjort nu är att lyfta på mattorna och det var ganska så fuktigt under dem. Skall kontakta mekanikern och höra med honom om han kommer ihåg vad han gjorde när han hade bilen sisst.

Någon som vet var jordningarna är på bilen, batteriets vet jag ju. Anders

Link to comment
Share on other sites

Hallå där!

Jag har kollat upp kommunikationskoderna.

U1255 är en kod som betecknar kommunikationsfel och indikerar inte ett fel på en komponent utan visar snarare på att kontakt inte kan fås av olika anledningar.

Nu när jag har funderat lite så tror jag inte på batteriet trots allt, då borde du fått andra problem och koder. Istället ska vi sikta in oss på vad som hände innan allt dog, dvs ABS. Tittar man på din ABS-kod så indikerar den att endera av två jordpunkter kan vara skumma, dels jorden som sitter vid ABS-enheten i motorrummet och dels jorden som sitter på motorn på bilens vänstersida. Den punkten är belägen under throttle-bodyn. Du hittar den lättast genom att följa kabelstammen mot torpedväggen, den kabeln har en fyrkantig grunka i änden, fäst med en skruv.

Kontrollera även att kontaktstycket sitter på ordentligt på ABS-modulen.

Link to comment
Share on other sites

Jo det är nog jordfel skall kolla om jag hittar något imorgon.

Är det någon som vet hur stöldskydds system fungerar? Stängs motorn av? Hur återställer man systemet? Det var ju så att Service stöldsystem kom upp i displayen när motorn stannade. :blush:

Jo jag kom på att första gången som abs och tc lamporna tändes var när jag körde i ett rejält regnväder sedan har de tänts två gånger vid körning i torrt väder efter ca. en 45 minuter.Anders

Edited by Anders Kronlund
Link to comment
Share on other sites

Jo det är nog jordfel skall kolla om jag hittar något imorgon.

Är det någon som vet hur stöldskydds system fungerar? Stängs motorn av? Hur återställer man systemet? Det var ju så att Service stöldsystem kom upp i displayen när motorn stannade. :blush:

Jo jag kom på att första gången som abs och tc lamporna tändes var när jag körde i ett rejält regnväder sedan har de tänts två gånger vid körning i torrt väder efter ca. en 45 minuter.Anders

Om jag ska vara lite dryg så säger jag att du inte behöver fundera på stöldskyddssystemet förrän du fixat dina jordfel. Dina övriga fel är symptom på det. Med min 93:à råkade jag ut för just det som du nämner: ABS och TCS lampor som lyser och en hel radda med konstiga koder. Börja med de jordpunkter som jag nämnde, räcker inte det får du lite bilder av mig som visar de resterande punkterna. Lycka till!

Link to comment
Share on other sites

Kolla också att batteripolskorna inte är korroderade innanför gummit. Motståndsmät mellan motorrummets hjälpstartsanslutningar och batteriet för att se om du har dåliga kablar där.

Link to comment
Share on other sites

Nu har jag gjort rent de jordningar jag kunde hitta men alla koder är fortfarande kvar. Så nu vet jag inte vad jag skall hitta på. Måste nog hitta någon som kan mäta upp det elektriska samt koppla in ett tech 2 instrument.

Jonny Wallin hade liknande fel 2009 vad gjorde han för att komma till rätta med dem? Någon som vet. Har försökt att få tag i honom men det är ju semestertider. Anders :wipetears

Link to comment
Share on other sites

Nu har jag gjort rent de jordningar jag kunde hitta men alla koder är fortfarande kvar. Så nu vet jag inte vad jag skall hitta på. Måste nog hitta någon som kan mäta upp det elektriska samt koppla in ett tech 2 instrument.

Jonny Wallin hade liknande fel 2009 vad gjorde han för att komma till rätta med dem? Någon som vet. Har försökt att få tag i honom men det är ju semestertider. Anders :wipetears

Jag antar att du gick på de två jag nämnde samt batteripoler och batteripolskorna. Det finns en hel del till att kolla.

Du säger att bilen var blöt invändigt för att dräneringar var igenkorkade, hur kom vattnet in till att börja med? Tackluckedräneringar som korkat igen eller översvämning eller vad?

Var multikontakten på som den skulle vid ABS-enheten, är säkringarna hela?

Är det nu inte jordfel, kontaktfel etc, fixar du felet genom att följa procedurerna angivna i manualen tillsammans med en Tech-2:a. Först bör kollas att bilens samtliga datorer kan kommunicera med varandra, jag gissar på att den inte kan kommunicera med ABS-enheten. Felet ligger då troligen i ABS-modulen, fast tester finns för att säkerställa om felet är i modulen eller i kringliggande kablage. Säger verkstaden något annat så är det skitsnack, jag har manualen framför mig just nu...

Link to comment
Share on other sites

Det var takluckedräneringen som inte fungerade och då hade det kommit in vatten under mattorna i bilen. Jag har funderat en del och mina tankar går också mot att det är något fel på abs-modulen skall kolla anslutningarna och säkringar igen.

Var inne hos den lokala GM-handlaren de har Tech 2 instrument men inga programvaror för Cadillac så jag får hitta någon annan med instrument och program.

Det finns fortfarande hopp (just nu är jag alldeles mörbultad efter ha kört toyota i 35 mil) att få igång bilen. Anders :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hej!

Den "efterlyste" Jonny Wallin här.

I mitt fall så var det tändningslåset som felade. Det finns 3 st. "Ignition" funktioner i samma tändningslås. Kontrollmät att alla 3 ign.reläerna (under baksätet) får spänning och då 12 Volt och inte 1-3 volt som då sker vid defekt tändningslås.

Olika saker blir utslagna vid olika fel på spänningsmatningen till ign.reläerna.

Lycka till!

Hälsn. Jonny Wallin

Edited by Jonny Wallin
Link to comment
Share on other sites

Hej!

Den "efterlyste" Jonny Wallin här.

I mitt fall så var det tändningslåset som felade. Det finns 3 st. "Ignition" funktioner i samma tändningslås. Kontrollmät att alla 3 ign.reläerna (under baksätet) får spänning och då 12 Volt och inte 1-3 volt som då sker vid defekt tändningslås.

Olika saker blir utslagna vid olika fel på spänningsmatningen till ign.reläerna.

Lycka till!

Hälsn. Jonny Wallin

Tack för det svaret det har inte hänt något med bilen pga arbete och sedan semester. Jag skall kolla ign. spänningen innan bilen tas till verkstad. Anders

Link to comment
Share on other sites

Om tändningslåset hade spökat borde du fått så himla mycket andra konstiga problem. Kupefläkt, radio, ljus, elhissar allt möjligt hade kunnat spöka, nu är det ju "bara" ABS/TCS-enheten. Här envisas jag igen med att säga att felet ligger i ABS-modulen. Det är massor med kommunikationskoder du har, enheter som inte kan komma i kontakt med varandra enligt din U1255 kod indikerar inte att det är fel på de enheter som larmar för att de inte kan kommunicera, bara att det inte går att kommunicera. I det läget ska man se om det är en specifik enhet som ger koder, i ditt fall ABS/TCS-enheten.

Stöldsystemvarningen skulle kunna vara ett tändningslåsproblem. Mät reläerna som sagt.

Link to comment
Share on other sites

Onekligen ett irriterande fel...du har inte fått en ledtråd från den som grejade med bilen sist? Många gånger kommer de skumma felen efter att bilen varit på service. Vi hade en kille som installerade motorvärmare och de fick ingen ordning på bilen sedan. Jag hade rivit bort skräpet och kontrollerat allt kablage i närområdet där det varit. Samma gäller dig, försök hitta vad man "fixat" sist och leta i närområdet efter skador, delar som fattas, klämda kablar etc.

Link to comment
Share on other sites

Onekligen ett irriterande fel...du har inte fått en ledtråd från den som grejade med bilen sist? Många gånger kommer de skumma felen efter att bilen varit på service. Vi hade en kille som installerade motorvärmare och de fick ingen ordning på bilen sedan. Jag hade rivit bort skräpet och kontrollerat allt kablage i närområdet där det varit. Samma gäller dig, försök hitta vad man "fixat" sist och leta i närområdet efter skador, delar som fattas, klämda kablar etc.

Som jag sagt tidigare har jag inte hunnit att göra något med bilen , men det blir att skaffa en kärra och ta bilen till han som har mekat med bilen tidigare där finns tech 2 instrument och han har erfarenhet av Cadillac.

Jag har har också läst på nätet om fler som haft liknande problem som jag har och ofta har det varit fel på absmodul eller pump men vi får se vad instrumentet kommer fram till. Jag återkommer. Anders

Link to comment
Share on other sites

Onekligen ett irriterande fel...du har inte fått en ledtråd från den som grejade med bilen sist? Många gånger kommer de skumma felen efter att bilen varit på service. Vi hade en kille som installerade motorvärmare och de fick ingen ordning på bilen sedan. Jag hade rivit bort skräpet och kontrollerat allt kablage i närområdet där det varit. Samma gäller dig, försök hitta vad man "fixat" sist och leta i närområdet efter skador, delar som fattas, klämda kablar etc.

Som jag sagt tidigare har jag inte hunnit att göra något med bilen , men det blir att skaffa en kärra och ta bilen till han som har mekat med bilen tidigare där finns tech 2 instrument och han har erfarenhet av Cadillac.

Jag har har också läst på nätet om fler som haft liknande problem som jag har och ofta har det varit fel på absmodul eller pump men vi får se vad instrumentet kommer fram till. Jag återkommer. Anders

Tänk på att du inte kan trolla med en Tech-2:a. Du ser inte mer med den än vad du gör med bilens interndiagnostiksystem, däremot kan du återställa vissa koder som du inte kan återställa "i bilen". T.ex. återställa koder efter att air-bagen löst ut. Vitsen med att använda tech-2:an är att man med hjälp av den kan utföra funktioner som finns upptagna i diagnosträden för respektive felkod/fel enligt FSM (Factory Service Manual), t.ex. köra olika reläer, se givarvärden.

Jag tänkte på att du hade "Service Theft System", hade du inga koder relaterade till det?

Link to comment
Share on other sites

Kolla upp koderna en gång till, att du har fel med stöldskyddet har ju inte med ABS att göra, det borde finnas koder om det.

Har du haft någon framgång med att mäta tändningslås och spänningen på de tre reläerna?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

:yupi3ti: FEEDBACK: Nu är bilen lagad på en verkstad. De kopplade på en Tech2 och det visade att det var ett jordfel efter 15 timmars felsökning så hittade de felet det var en jordkabel som sitter svåråtkomligt någonstans under växellådan.

Så Jan du hade rätt från början :D men jag hittade inte just denna jordning. Det kostade en del men nu fungerar bilen och den är ju också genomgången. Så idag blir det en tur med frun i bilen så att man slipper tjatet om att skaffa volvo. Anders

Link to comment
Share on other sites

Tack för feed-backen!

Ska jag vara lite dryg så skrev jag tidigare att om du inte hittade något på de jordpunkter jag nämnde så skulle du få flera av mig.

Det finns snygga bilder på både jordpunkter och spänningspunkter. Problemet är att få ut dem på forumet som bra bilder, oftast så mailar jag till behövande.

Skönt att det ordnade sig iaf!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...