Chris Deville

Registered
  • Content Count

    30
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Everything posted by Chris Deville

  1. Nothing u do to the northstar engine is simple but im sure i can make it work if it can be done and i know i can redo the headgasket and bolts to the other engine and thanks again guess ill be back here after i get all the stuff for the headgasket job nd let yall know how it goes thanks again
  2. I got a question can the 95 or 96 northstar engine fit in a 02 deville
  3. Thanks u have been alot of help i really appreciate the help
  4. I know its not goin to be like them engine but im sure i can get it done just want to make sure i get the right stuff and all of what i need so once i get it out and apart i can just get it done without having to keep running round what all am i goin to have to replace and need
  5. did the test again and this time it did turn from blue to a light yellow what all do i need to re do the headgasket this my first time working on a northstar engine
  6. Guess ill try the dye and UV light just like u said that wasnt the problem it ant ran pass half way since the other day nd today it went up one and thanks again
  7. It just needed the pellets or some sealent in it and now no over heating i did not know that the northstar needed these pellets once u remove all the water or fluse the engine and it say it under the hood dont know why i kept over looking it had them just never thought to use them but i just dropped 2 in and like not even half a bottle of some block seal in it no more problems for now and it had passed all the test when we did them but thanks i really appreciate the help your time and help thanks again and i might be back got 4 more that i got to fix lol
  8. The top was bad it is holding it ince i replaced it and the bypass i did not have a 90degree spliter had to run the lines up a little to the one i did have but it runs wit the air on it just goes up 1 or 2 lines nd drops back down and im still yet haven't tested the fans but i am goin to tomorrow to see whats goin on there but i can drive it with the AC on now it just go up and come back down every now and then
  9. U told me to check the temp sensor and the wires right and i didd the tem sensor had alot of corrosion on it so did the negative wire the temp sensor also looked to be burned it was turning colors u said it could be a false code u also said that the temp sensor code came up and they are 3 relays nd 2 30 fuses for the fans and with the coolant i had got the little tester u tild me to go buy with the little five balls in it but back to the fans i went nd got more relays for it because it onky seems as if inly one of them turn on high but it still runs the same but maybe the way i bypassed the heater core creating this air pocket so maybe i am the reason but i have not done no more to it then was said or told to try in here
  10. I thinking its then fans dont think both run on high when its time and one dont blow that hard when its on low i replaced all 5 fues for fan still same gone buy new fans for it probably tomorrow and see way that goes and i replaced the temp sensor to see if it would still over heat and it did i also checked nd replaced both wires and the water has pushed has pushed back out of the resevere tank also think i need a new top for it it want hold no water or pressure at all but i will get back to u once i get the new fans nd top just ant had time have to get these other cars done
  11. My bad got off late Abs-c1214 current c1248current Amp no code DDM- B3832current u1000history DDS no code DIM- p1536 history u1000history IPC-u1000history IPM-B0409current B0419current B0429current IRC-u1000history u1164history u1016history LRD no code PCM-p0118history p0410current p1115history PDM u1000history RFA no code RCC no code RIM-u1000current RDd u100history Sdm no code Vtd no code
  12. Just seeing this and yes i can drive it all day wit the AC off. I can even let it run in one spit all day wit ac on just while im driving it goes up while the AC is on it will go down if i turn it off but for some reason it ant want to go back down at that time
  13. It ran hot today once it cooled off i took that line off that u told me to take off nd see if water comin out of it and for like about a good 45sec to a 1min and half it ant ran nothing when i cranked it back up
  14. I tooked it off nd let it run and water ran out that line it stop nd started back up a couple times was not comin out hard or fast but it did come out that line
  15. nt should flow from that hose into the coffee can. If not, the air purge is clogged, let me know the outcome and if its clogged, I'll tell you how to clear it Have checked it before i will again nd it still ran a lil hot it went up one i turned the AC off it dropped down in like 30sec i turned the AC right back on nd stayed down till i turned back in driveway but i will try that once it cools off
  16. Yea it just started back overheating then i change the tstat nd antifreeze nd it ran good for a while then one day just went hot on me everytime i turned ac on Today after i changed the tstat nd let it ran nd it ran hot i let it cool down nd added water the first time nd went round the block twice nd it ran hot wit ac on i cam back parked it nd i put more dexcool in it nd i took the top off the coolant tank nd the two side on it i squeezed them down a lil bit i just droved over 30miles wit the AC on nd no over heating
  17. Yes belt is there nd yes they do come on i feel one of them blowing on side of car but the other might or might not be cant really tell nd i change the tstat nd it only took like 1nd halfgallons of water nd half dexcool it ran hot but this time just sitting in one spot but the fans stayed on once i turnes the car off for 2 or 3mins probably not enough water or tstat it did different this time tho the fans ant been stayin on long like that once its off
  18. It dont show the numbers my bad just lines nd it be at half way all day even if i turn ac on and just let it run in park it dont run hot just while i driving wit the AC on it start to go up past half way i let it go up two lines to see if it will go back down but it goes up to 3 lines past half if i dont turn the AC back off
  19. Even when the temp gage is up like 2 or 3 lines past half way the fans turn off when i turn car off i replaced relays yesterday still the same
  20. Which one would be the fan codes to make sure i ant over looked it tryin to get them all