Jump to content
CaddyInfo Cadillac Forum

instrument


blirren

Recommended Posts


Jag skulle börja med säkringar. Också, om du kunde få någon att läsa de OBD-koderna, de kan hjälpa.

I would start with fuses. Also, if you could get someone to read the OBD codes, they might help.

CTS-V_LateralGs_6-2018_tiny.jpg
-- Click Here for CaddyInfo page on "How To" Read Your OBD Codes
-- Click Here for my personal page to download my OBD code list as an Excel file, plus other Cadillac data
-- See my CaddyInfo car blogs: 2011 CTS-V, 1997 ETC
Yes, I was Jims_97_ETC before I changed cars.

Link to comment
Share on other sites

displayen tänds upp ibland verkar vara ngt glapp har försökt med att lossa o sätta tillbaka alla kontaktstycken funkar en stund sedan slocknar den igen ingen av knapparna funkar dock när allt tänds upp

Link to comment
Share on other sites

Om knapparna fungerar aldrig, är det en dålig anslutning som du inte har hittat. Det är förmodligen i nätverket tråd, som är lila.

If the buttons never work, there is a bad connection that you haven't found. It probably is in the network wire, which is purple.

CTS-V_LateralGs_6-2018_tiny.jpg
-- Click Here for CaddyInfo page on "How To" Read Your OBD Codes
-- Click Here for my personal page to download my OBD code list as an Excel file, plus other Cadillac data
-- See my CaddyInfo car blogs: 2011 CTS-V, 1997 ETC
Yes, I was Jims_97_ETC before I changed cars.

Link to comment
Share on other sites

inga instrumen funkar på panelen varken varvräknare eller bränslemätare eller digitala mätare tips på fel sts 92

Detta låter som det skulle kunna bero på en defekt Instrumentpanel Cluster ( IPC ) . Jag minns den här frågan går tillbaka ett par år , och från vad jag kommer ihåg , inblandad problemet en defekt IPC . Jag gjorde lite forskning och kom över två fall där instrumentpanelen måste bytas ut . Men en person som sa att det var en säkring problem i samband med " SIR " säkring (som är krockkudden säkringen ) i motorrummet - men sedan sa han att han var inte riktigt säker på att det var SIR säkring eller annan säkring . Jag skulle kontrollera Instrumentpanel Cluster säkring och kanske SIR säkring - men jag tenderar att tro att personen som hävdade problemet var relaterat till SIR säkring misstog om vilken säkring det faktiskt var . Annars finns det en klar möjlighet att hela IPC behöver bytas ut .

This sounds like it could be caused by a defective Instrument Panel Cluster (IPC). I remember this issue going back a few years, and from what I remember, the problem involved a defective IPC. I did a bit of research and came accross two instances where the instrument panel had to be replaced. However, one person said it was a fuse problem related to the "SIR" fuse (which is the air bag fuse) in the engine compartment--but then he said he wasn't exactly sure it was the SIR fuse or another fuse. I would check the Instrument Panel Cluster fuse and maybe the SIR fuse--but I tend to think the person who claimed the problem was related to the SIR fuse was mistaken about which fuse it actually was. Otherwise, there is a distinct possibility that the entire IPC needs to be replaced.

Link to comment
Share on other sites

har kollat alla säkringar o hittar inget fel där, men av en händelse så märkte jag att när ipc blir varm så hoppar den igång provade med en varmluftspistol o värmde upp den och då funkade allt som det skulle men när den svalnade av så slocknade den igen :(

Link to comment
Share on other sites

Digital Dash Repair - Idéer hur man löser hastighetsmätare och klusterproblem

Digitala Dash Repair Tips :

Digitala kluster kan vara problematiskt i Cadillacs ... och andra bilar . Det verkar som det finns en brist på bra felsöknings info , eller den är utspridd i flera inlägg. Förhoppningsvis kan vi få en tråd som går som kommer att vara till nytta för dem som vill " jaga " ner och lösa problem w / o betala en konungs lösen. Jag inbjuder andra som har löst streck problem att dela sina felsökningsmetoder . Om tillräckligt med information läggs , kanske detta kan vara en " sticky " tråd för att hjälpa andra .

Problem : För mig , det hela började med en irriterande intermittent kluster problem i mitt 92 Sevilla som blev mer och mer genomgripande. Här var symptomen : Efter en 1/2 timme eller så av drift , skulle klustret gå helt död , alla nålar flatline och radio ljus tomt . Uppgifterna bränsle och VVS lamporna skulle flimra och slutligen gå tom . Som ett resultat , skulle HVAC-systemet går in i en standard avfrostningsläge och 75 graders värme ( irriterande på sommaren och vintern ) .

Slutligen fick jag allvar med att lösa problemet . Eftersom det var en intermittant problem jag tänkte att det skulle vara relativt lätt att upptäcka och lösa . Följande artikel är de steg jag tog för att göra det . Jag har några mycket grundläggande elektronik reparation erfarenhet som hjälpte , men vem som helst med anständiga mekaniska färdigheter ska kunna tillämpa samma strategi . Jag kan kanske göra en mer detaljerad skriva upp på min hemsida ( www.RepairNation.com ) i framtiden med några bilder .

Där ett antal saker som kan orsaka återkommande problem så här : Det allra första du bör kontrollera är marken på starter och kropp . Detta var ett sådant problem i början av 90 -talet som Cadillac kom ut med en speciell markfästeatt utrusta bilar med . Min granne jobbar på en Cadillac -återförsäljare och han säger att en dålig marken var det största problemet som orsakade digitala kluster flimrar. Gör inte några reparationer w / o se till att du har ordentlig jordning.

Det är viktigt att veta att följande moduler alla kommunicerar på en seriell datalinje:
PCM - Powertrain Control Module ( ECM )
AVS - Luftkonditionering programmerare ( för HVAC ) )
DERM - Diagnostic Energy Reserve Module ( GMs finare term för Air Bag -systemet )
EBCM - Electronic Brake Control Module
IPC - Instrumentpanel Cluster

Information från dessa separata datorer utbyta information om en ** serie ** datalänk till klustret . Det är en slinga så om endast ett avbrott i kretsen inträffar , det kommer inte nödvändigtvis att orsaka en förlust av kommunikation ( com kan gå åt andra hållet i slingan ) . Men problem med en modul kan ha rammafications med utförandet av instrumentbrädan / kluster och som gör det särskilt svårt att felsöka systemet . Att betala en Cadillac -återförsäljare för att spåra upp streck problem kommer sannolikt att kosta en prins lösen . Lyckligtvis finns det ombord diagnostik som du kan komma åt som kan hjälpa till att lokalisera en del problem . För att komma åt diagnoslägetvrid tändningen till "på" och hålla " Off " och " Warm " intryckta ett par sekunder . Inledningsvis kommer alla lampor i klustret belysa ( testläge ) så kommer det att gå in i diagnosläge . Anteckna de felkoder om något. Kanske någon skulle vilja lägga ut koderna och vad de betyder . Genom att trycka på " auto" kommer att ta dig ur trubbel - koden visningsläge .

I grund och botten på min, hade felkoder inte mig något bra . Min granne som har arbetat som mekaniker på Cadillac i 15 år säger att de inte ofta pekar ya på problemet , i hans erfarenhet . Att avgränsa problemet jag tillgripit ett gammalt trick elektronisk reparatörer användning som innebär försiktig användning av en hårtork och frysa sprej . Denna strategi fungerar på principen att majoriteten av elektronik misslyckanden beror på dåliga lödningar (kalla fogar ) och läckande eller uttorkade elektrolytkondensatorer. Detta är en idealisk trick för att avslöja hitta tillfälliga misslyckanden .

Komma igång :
Jag började med min PCM . Jag tog bort alla skärmning och värms kretskortet med en hårtork när bilen kördes. Jag kunde inte göra streck flimmer eller gå tom på detta sätt . När streck gick tom efter en tid ( som vanligt ) , jag använde frysa spray ( abailable på www.partsexpress.com ) att kyla delar av styrelsen och observera effekterna på instrumentbrädan . Nedkylning styrelse eller komponenter på kortet hade någon uppenbar betydelse för instrumentproblem. Klart jag vickade anslutningar och allt det också, till ingen nytta . Jag lägger tillbaka den ihop och flyttas på .

Nästa jag inspekterade anslutningarna för de ovannämnda datamoduler som , i en 92 Sevilla , ligger i bakluckan bakom baksätet . Inget jag gjorde tillbaka det verkade ha någon relavence på blanked ut streck ( eller gjorde det flimrar när det faktiskt fungerar ) . Jag flyttade till det sista , IPC - Cluster . Jag tog bort locken A - pelaren , då streck pad att avslöja klustret . Sedan körde jag vehilce tills IPC skulle flimra eller tom ut som vanligt . När streck skulle gå tom jag sköt frysa sprej genom ett hål i ena änden , såg observerade effekterna , sedan gjorde samma sak på andra sidan . Jag kunde överföringshastighet göra streck lampor och mätare fungerar med denna metod . Vid denna punkt , jag visste problemet ligger i kluster elektronik. Dags att gräva lite djupare .

Att arbeta på klustret :
Jag drog IPC från bilen [ se not nedan ] och mycket noggrant bort alla kretskort från klustret huset och tejpade dem till en 3 " planka med maskeringstejp ( för att hålla skivorna glider omkring ) . Jag överförde hela församlingen tillbaka till fordonet , kopplat in den i den harnass och startade bilen . Nu när jag hade alla kort lägga ut i det fria framför mig kunde jag göra ett riktigt diagnostisera. Jag gick runt med hårtork , en sektion i taget hålla mitt öga på instrumentbrädan för någon flimmer . Jag arbetade sektion för sektion . Så småningom jag värms upp ett område som överföringshastighet skulle orsaka streck till tomma ut . Fotografera frysa sprej i det området skulle göra det fungera ordentligt igen . Jag väntade problemet vara en dålig kondensator . Men det fanns inga kondensatorer i detta område.

Undersöka vidare , knackade jag runt i regionen med fingret [ se till att ladda ur statisk från kroppen i förväg , eller bära ett armband ] . Varje gång jag knackade ena hörnet av en av en speciell processor - stil chip strecket skulle skära ut ( blank ) . Jag hade knappt röra hörnet. Det var otvetydigt consistant . Jag minskat ner ytterligare till ett stift på den mikrochip . Peka att stift [ med en plastinstrument] det skulle gå tom eller flimmer .

Att reparationen :
Jag flyttade hela instrumentenhetentejpade på 3 ' styrelse i butiken och beredd att resolder att stift . Före lödning, jag flisas försiktigt den klara kretskortet skyddande spraybeläggning ( Prevents kondensproblem ) bort från det parti av chipet. Jag resoldered noga inte tillämpa för mycket värme ( vilket kan skada mikrochip) och anslutit streck till bilen igen . Jag kunde inte göra det " tomt ut " igen . Jag värms de alla kretskort igen med hårtork och kunde inte få streck för att gå ut . Intressant, chipet jag resoldered ligger bredvid strömregulatorkylfläns ( bakom HVAC Controls ) vid installation i klustret huset . Den värme som produceras av regulatorn skulle förorsaka en mindre mängd av expansion, som skulle flytta den dåligt lödfog tillräckligt för att bryta strömanslutningen och orsaka att bindestreck till tomma ut .

Reparationen har varit en framgång hittills. Så killar, där har du det - ett exempel på hur ett specifikt ofta använt elektroniska felsöknings teknik användes för att isolera och lösa en irriterande digital klusterproblem. Det tog mig bara ca 15 minuter för att lokalisera problemet när jag fick strecket dissassembled .

Andra saker att titta på :

Det finns ett gäng elektrolytkondensatorer och vad som ser ut som en omkoppling eller reglera transistor på effektreglerandedelen av klustret ( bakom spakarna A / C ) . Jag kan se hur dessa kan vara en källa till kluster problem som man skulle vilja att undersöka i samband med en digital streck diagnos. Kondensatorer läcker ofta och / eller torka upp med tiden. Dessa är högkvalitativa kondensatorer , men 10 år är en lång tid för dessa och bilar blir varmt på sommaren . Leta efter läckande eller utbuktande ( toppar ) funktioner . De skulle lätt kunna unsoldered och bytas ut om de befinns vara defekt ( kondensatorer är märkta för storlek och kapacitet ) . Newark är ett bra ställe att köpa ersättare elektroniska delar .

Hoppas att detta hjälper . Vänligen dela dina tips och erfarenheter .

Mark G

** VIKTIGT ** --------------------------------------------- -------------

1 ) Innan du arbetar på instrumentbrädan , ta bort din krockkudde ( SIR ) säkring och dra ur den gula kontakten under din rattstången .

2 ) Se alltid till att ladda ur statisk från din kropp innan du jävlas med någon elektronik eller bilens krockkudde , SIR -systemet . Bär ett armband eller bara knyta någon tråd på armen och jorda den i den andra änden . Man kan aldrig vara nog försiktig .

3 ) Ta bort IPC säkringarna i bålen innan du tar bort ditt streck . Installera om efter att koppla ditt streck tillbaka upp .

4 ) Det här är ett exempel på en reparation som jag gjorde . De tekniker som används behöver inte nödvändigtvis lösa dina problem . Eventuella reparationsförsök görs på egen risk : Disappoin

English link at Cadillac Owners forum

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Hejsan, nying här, tänkte bara informera om vår egen -92 STS me exakt samma problem, läste allt som fanns på svenska & amerikanska forum & eftersom vi har en likadan reservdelsbil så byttes alla modulerna efterhand + att alla jord-anslutningarna & kontakterna lossades & rensades & sprayades... ALLT utan resultat, tillslut bytte vi åxå mätarhuset & "VIPPS!" så funkade allt!

Jag hade tidigare läst att varje bils mätarhus va kodat efter vin-nummer så att man måste gå till Cadillac & att dom då kodade en ny efter ens egen bils nummer, men efter att inget annat hjälpt så tänkte vi att utan (framfør allt hastighet- & bensin-mätare) kan vi lika gärna skrota bilen så... o.s.v...

Så på dessa førhållandevis gamla STS's kan de va värt att testa att byta ut mätarhuset! :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...