Kris Poland

Registered
  • Content count

    25
  • Joined

  • Last visited

About Kris Poland

  • Rank
    Reader (10+ posts)
  • Birthday November 8

Previous Fields

  • Car Model and Year
    SRX 4,6 2006
  • Engine
    NORTHSTAR 4.6L V8 VVT (LH2)

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Poland
  • Interests
    PLC controllers, phtography, fantasy books, a little of everything what is in technique

Recent Profile Visitors

290 profile views
  1. If I have to spend 550 for fix and 200 for shipping, then it's much easier to buy some other navi and radio. New for sure will got more function than oem except comm with car computer. What I want to do now is try to run oem radio/navi with out computer communitation. There is plug with power voltage, audio out, and...I dont known what. Maybe will be enough put 12V or 5V on some pin and it will run. I want only access to cd/dvd and radio.
  2. No, it wasn't AC Delco, I buy only avalivable: CLOYES.
  3. I buy it From Rockauto. For my lucky i make rection when I hear first noise. Proably that why nothing else was happend.
  4. Unfortunately ardruino was't problem. That was coincidence that navi and radio start workig. One day suddenly panel goes black and stay like til now. There is no OBD codes that may be helpful. I think that problem is in the communication betwen navi and computer. Its impossible to download new soft for navi becouse is too old and any of known cadillac service in Poland can't do this now. My question is: is it possible to run radio and cd without communication with car computer? For example swich some pins on back panel.
  5. Hi everyone! After 6k mil hard knocking noise forced me to disasemby timing case and camshaft case. It turned out that timing chain tensioner not hold the chain. I buy new timing set before and that new was broken. So that is worning for everyone do not trust new parts. I report that there is no licking oil under the head. Engine working fine, except one worning "camshaft sensor bank 1" code p340 and 341. That code become 3kmil ago. I buy new sensor but nothing change. Is it possible that engine computer is bad?
  6. SOLVED The problem was in prewious user. He install ardruino with wireless module, and he use (i think) other keyfob to unock car and radio/navi panel. I cut out ardruino module and evrything work proper.
  7. I have seen timeserts as way to fix damaged Bolt holes, but fixing engine was my first time that why I can believe everyone in everything. With all respect for Jan.
  8. It looks good, I can even say very nice. On the threads was only rest of sealant. I change them becouse mechanik i asked too said that bolts should be new. Reason is that bolts become a bit longer during the time work engine. I will report when I see something wrong.
  9. Only hope left over...
  10. Thanks Jan! I disappoint you, because I used only new bolts for head. I even don't known that it's important to use Time Serts for it. If You say so, then I got hope that it will be enough and new head gaskets will not leak in future. Any way, thread on head screw looks different than usual thread. As I understand there exist kit for it?
  11. Its not a problem with "check engine", that problem was solved already. There is no new codes, engine work proper Now I got other problem with radio/navi does't work totally. I dont know why, becouse I bought car with that fault. I check fuses and its ok. When I put power on (acu agin) cd changer positioning and thats all... Display is black. Another problem that turn signal blik rapidly, but bulb on front wok properly (bliks ) Is it right topic for it? maybe I should make new for SRX?
  12. Thank you all for your help and support. Now is the time to play with by rear lamp and navigation. Can any of you feel strong enough to help me by electric components??
  13. Hi! I got problem with my SRX navigation and radio. I buy car cheap becouse navigation and radio panel dont work. fuses was cheked and it's ok. Maybe someone has solution for this? (except by new radio) if it's wrong plase to this topic, then please Admin rem it in right place.
  14. Hi! It take a while, but at least engine work (hope that for long years ) After disassembly heads it turned out that only 4 exhaust valves and 2 intake was bent. So, I did like I said before, drill new hols in place of old one, make new thread M8. // I think, if I was first, that means, that orginal M6 is strongly enough. That why M8.// Head was totally repaired, valves, gaskets, lifters, etc... Mount new timming set and idler sprocket. And engine WORKS!!! Already about 5 hours. IM PROUD FROM MY, becouse I did It by my self.
  15. Hello! I apologize for my long silence, but I Got very havy week of wór. Im not a mecanik, so my car is ony hobby. My plan is to do like Logan says, but not M10 fix, Iwan to make M8 hole with new bolts. BodybyFisher, after my Holiday I make photos you want. Third Bolt head looks like new opposit to rest two. Logan, unfortunately, I am stil in Poland , and its very difficult to buy a used same motor...